<% @language="vbscript" %>

HARDLOOPWEEKEND
 Home NIEUWS LINKS FOTO'S Marathonestafette ACHTERGRONDINFO                                     

LOOPGROEP BLIXEMSNEL 

bullet Nieuwsbrief
bullet REKOEFENINGEN
bullet TRAININGSSCHEMA'S
bulletMARATHONESTAFETTE
bulletUITSLAGEN
bulletTRAILRUNNING
bullet BLESSURE ABC
bulletLEDENPAGINA
bulletLINKS
bulletROUTES
bulletFOTO's
bulletARTIKELEN
bulletGROEPREGELS/TIPS

Best: monitorinstelling 1152 x 864
 ONZE SPONSORS


  TRAININS..      E  
TRAININGSLOKATIE

Aanschotpark bij Opaal/Onyx

      *  *  *  *  *  *

CONTACTPERSONEN

Vincent Vloemans tel. 040 2484255  
Vincent@blixemsnel.nl

Lidmaatschap AtletiekUnie via Hans Willems tel 040 2565068 Hans@blixemsnel.nl
Lees:
ATLETIEK-UNIE
Aanmelden online

      *  *  *  *  *  *

KLEDINGSPONSORS

BASKUUL accountants & belastingadviseurs

HARDLOOPWEEKEND !?!   Het moet niet gekker worden!

Net zoals vele andere hardloopclubs hebben wij nu ook een hardloopweekend op de agenda gezet. Lijkt ons reuzegezellig. Laat even weten of je als potentiële deelnemer op de hoogte wilt worden gehouden over het weekend voor onze eigen loopgroep Blixemsnel (via vincent@blixemsnel.nl).

bulletVerslag
bullet

Weekendprogramma

bullet

Deelnemersoverzicht

bullet

Webcams

bullet

Strandpaviljoen (wsl De Boomerang)

bullet

Tips voor hardlopen op het strand

Verslag van het hardloopweekend in Domburg, 20 - 22 mei.

Het weekend was geweldig. Hierbij alvast een impressie in vogelvlucht van één van de drie trainingen, de eerste op zaterdagochtend vanuit Zoutelande.

Het hierna volgende verslag is verzorgd door deelnemer Jeroen de Bakker.

Hardloopweekend Domburg 2011
Vrijdag 20 mei 16.00 uur het hardlooploopweekend kan beginnen! Met 1 auto richting Zeeland , chauffeur Jacques, Vincent, Frank, Joan en ik zelf. Nils en Gijs met vrouw Lian waren al eerder vertrokken. Door files en drukte op de weg kwamen we pas twee en half uur later in Domburg aan. Aangekomen op de parkeerplaats van kasteel Westhove zag Frank rook uit een Dixi(mobiel toilet) komen. Iemand had de wc in brand gestoken! Brandweerman Vincent bluste de brand met enkele flesjes sportdrank. Toen maar vlug inchekken en de spullen op onze kamer zetten. Het was ondertussen 19.30 tijd voor het avond eten. In het kasteelrestaurant genoten we van het diner. Nils was ondertussen ook aangeschoven aan onze tafel en later ook Gijs. Nils had opgemerkt dat er vreemde schilderijen aan de muur hingen van de kunstenares Evelien. De hele avond werden er grapjes over de schilderijen gemaakt. Later bleek dat Evelien een tafel achter ons te zitten. Na het eten weer naar de receptie om onze kamer om te ruilen , 6 bedden voor 7 mensen was niet echt handig. Nou nieuwe kamer was goed (8 pers.). Volgende probleem: zelf bed opmaken. Dat was voor sommige mannen toch best lastig. Toen nog even naar het strand gewandeld en de omgeving verkennen. Van al dat werken kregen we wel dorst dus ff naar het dorp wandelen om een paar drankjes te drinken. Gijs wist wel waar moesten zijn en welk bier het lekkerste was. Na een paar drankjes liepen we weer naar het kasteel om ons bed op te zoeken.

Zaterdag zou het echte werk beginnen: 2 trainingen op 1 dag. Na het ontbijt en het maken van lunchpakketten gingen we met de auto naar Zoutelande. Toen we de auto geparkeerd hadden, zagen we de 2 dames Ingrid en Alinda ook al onze richting in komen. We liepen naar het centrum om daar op een terras koffie te drinken. In het dorp was het Zeeuwse kampioenschap ringsteken bezig, leuk om te zien. Ringsteken is een folklorische traditie waarbij men gezeten te paard, een lans door een ring probeert te steken. Na de koffie de eerste training een duurloop van +/- 10 KM. De route ging door de duinen en de terugweg over het strand. Vele trappen moesten beklommen worden en ook het lopen over het strand is vrij zwaar. De eerste duurloop was uiteindelijk 11.5 km. Na het lopen rekoefeningen en weer terug naar het centrum om iets te drinken. Op het terras was het heel warm en de drankjes gingen er goed in. Daarna was het tijd te eten. De lunchpakketjes werden uit de auto gehaald en ook de plaatselijke supermarkt werd nog bezocht. Vincent verraste ons nog met een Zeeuwse bolus (een zoet gebak). Op het strand was er tijd voor eten, drinken, zonnebaden, frisbieën en foto's maken. Tijd voor terug te gaan naar Domburg. 's Middags stond er een 2e training op het programma, een route van Domburg naar Vrouwenpolder. Rond half vier werd er vertrokken van uit het kasteel. Al snel haakte Ingrid af met een knieblessure. Na 2 km ontstond er een kopgroep met de snelle mensen: Frank, Jacques en Nils. De snelle groep zou helemaal tot Vrouwenpolder lopen en terug, ongeveer 16 KM. De iets minder snelle groep werd aangevoerd door Vincent met Joan, Alinda, Gijs en ikzelf. De heenweg werd gelopen vlak achter de duinen op fiets- en bospaden. Na 6.5 km gaf Gijs op ter hoogte van een dubieus stuk strand. Met een viertal werd verder gelopen tot iets meer dan 7KM. Er werd besloten via een camping naar het strand te lopen en terug naar het strandpaviljoen (het verzamelpunt). De terugweg was erg zwaar; de zon had de hele dag geschenen en je zakte diep weg in het zand. Onbewust was er door de organisator een stuk naaktstrand opgenomen in onze route, vlug ff doorlopen dus. Na een stukje wandelen ging het weer in hardlooptempo door naar het paviljoen. Daar werd het hardverdiende drankje gedronken en daarna naar de kamer douchen en omkleden. Zaterdagavonddiner in het standpaviljoen De Oase. Natuurlijk stond er ook vis (tong, schol, tarbot) op het menu en het was een gezellige afsluiting van de dag (of toch niet). De 2 dames Alinda en Ingrid vertrokken weer richting Blixembosch en de heren weer richting kroeg. Na 2 rondjes drinken, liepen we naar het kasteel waar de harde kern nog ff doorging in de kasteelbar.

 

Zondag alweer de laatste dag. Besloten werd om op de Oosterscheldekering te lopen. Deze stormvloedkering is het indrukwekkendste bouwwerk van alle deltawerken.Aangekomen gingen we rustig van start. Er staat daar altijd veel wind, dus ook weer zwaar om te lopen. Het is echt indrukwekkend om op zo'n dam te lopen. Na 5km besloot ik met Gijs om te draaien en terug te wandelen. De rest ging door tot het einde ongeveer 9km. Daarna nog 9km terug met tegenwind windkracht 5. Op de terug weg kwam Joan ons nog voorbij gelopen, hij was ook eerder omgedraaid.

Na een half uurtje wandelen /dribbelen kwamen weer terug bij de auto de de snelle groep was ook weer in zicht. Er werd nog wat gedronken en besloten werd naar huis terug te rijden. We brachten eerst nog even Gijs terug naar echtgenote Lian op camping Shalom en werden onthaald op een heerlijk kopje koffie met koek. Het was een geslaagd en gezellig weekend.
Jeroen De Bakker

 

Bestudeer de foto's en filmpjes en zorg ervoor dat je er de volgende keer, in 2012 ook bij bent (als het je wat lijkt). Hier nog een link naar de foto's die deelneemster Ingrid Magilsen heeft gemaakt: foto's Ingrid
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

HARDLOOPWEEKEND

Als je enige interesse hebt, vul dan vrijblijvend en anoniem ook even je voorkeuren in via deze lijst met 7 vragen (je kunt dan ook meteen het aantal anderen dat heeft gereageerd zien en wat de voorkeuren zijn).


Domburg in Zeeland is goed te bereiken in 1:45u. In 2011 blijkt het weekend van
20 - 22 mei bij velen gunstig te vallen, mooi tussen de paas- en zomervakantie in (zie kalender). Er is een voorlopige reservering gemaakt voor 18 lopers in kasteel Westhove, Domburg, een bijzondere accommodatie met riante groepsruimte. De slaapkamers zijn veelal 6-persoons met stapelbedden en douche (Stayokay, voormalig Jeugdherberg).
    

Voor groepen dienen minimaal 2 nachten te worden geboekt. Er is 1 nacht logies/ontbijt en 1 nacht volpension geboekt, zodat we daar op vrijdagavond kunnen verzamelen en dineren, en op zaterdagavond kunnen barbecueën op het terras van een strandpaviljoen. Vooralsnog is voor 18 personen geboekt (op 8 september). Om zeker van een plaats te zijn, geef je zo spoedig mogelijk op. Om annuleringskosten te vermijden worden overblijvende reserveringen tijdig geannuleerd. Ook geldt OP = OP. Over enige weken/maanden is bijboeken wellicht niet meer mogelijk.

Kosten voor overnachting zijn 1x logies/ontbijt à € 32,-- pp en 1x volpension  à € 50,--(met lunchpakket). Totaal € 82,--. Reken nog op een diner in het strandpaviljoen à € 20,--, op een lunchbroodje op zondagmiddag op een terras, en op drankjes.
De kasteellokatie is vlak achter de duinen in een gebied met de meeste zonne-uren per jaar van Nederland (meer info over het kasteel en zijn historie).

1. Stayokay kasteel Westhove in Domburg. Ècht ambiance.
V
2. Oase in Zoutelande
x
3. Camping 't Hoekje in West Kapelle
x
4. Camping Weltevreden in Zoutelande
x
5. Camping Janse in Zoutelande
x
6. Camping De Brem in Renesse. Bijvoorbeeld een 8-persoonshuisje(s) in plaats van een tent. Eten en drinken makkelijker zelf in te vullen dan in een hotelarrangement. Zelf doen is wel lastiger.
x
7. Camping Dishoek, nabij Vlissingen
x
8. Pension De Zeeschelp, centrum Domburg, 50m van zee (gemeenschappelijke ruimte?) x
9. Hotel In Den Brouwerij, Domburg (ca. € 35,-- pppn incl. ontbijt) x
10. Hotel Duinlust, Domburg x
11. Groepsaccommodatie Witte Boulevard, Renesse x
12. Groepsaccommodatie op recreatiepark, Renesse x

Een camping heeft ook z'n charme, maar vraagt wat mij betreft wel om wat zonzekerheid en brengt wel het nodige extra gedoe met zich.

NAAR BOVEN

Weekendprogramma

bullet

Vrijdag: aankomst tussen 18:00u en 19:00u. Borrel op het terras, en om 19:00u gezamenlijk diner in het kasteelrestaurant

bullet

Zaterdag: 08:30u ontbijt, 10:30u 1e looptraining in Zoutelande, dan lunch/picknick/fietsen/zonnebaden/eigen invulling, 16:00u 2e looptraining (lange duurloop; afgestemd op de niveaus in de groep, dus sommigen 8km/10km, anderen lopen de route nog iets verder door tot bijv 16km), douchen, diner, bonte avond (in het overnachtingskasteel of Domburg of Middelburg)

bullet

Zondag: 08:30u ontbijt, 10:30u à 11:00u 3e looptraining (lange duurloop, 10km), lunch/picknick/fietsen/Domburg-centrum (winkels open)/zwemmen/evt 4e looptraining, 16:00u verzamelen voor vertrek

Tips voor hardlopen op het strand. Andere Zeeuwse specialiteiten dan de bolus om te ervaren: m, m, m, m, m

Eén van de mogelijke looproutes, met flexibele inkortmogelijkheid en mogelijke koffiestop 'Beachclub Sunrise' voor de korte en de lange routelopers, is:

Na eerst een fietstochtje naar Zoutelande zou daar de volgende route gelopen kunnen worden:

Als  dit hardloopweekend je aanspreekt, laat dan vrijblijvend even weten hoe je er tegenover staat. Het lijkt mij leuk. Ik doe mee. Wie sluit aan? Zie hieronder voor een overzicht.


NAAR BOVEN

DEELNEMERS

Gaat (in principe) mee op 20-22 mei Betaald (voorschot is € 20,-- ) + restant € 69,50) Zeer geïnteresseerd Betaald (voorschot is € 20,--) Heel misschien
Vincent (alt. alle), vk hotel € 20,-- (bank 16 sept)+69,50 Peter Dansen (alt. 1,2,3,4,5) en    
Gijs van Gent   20,-- (bank 11 okt) +69,50 Kirsten van Duren (alt. 1,2,3,4,5)    
Nils Erkamp
     (ovb privé-agenda)(alt 5 / alt 4)
€ 20,-- (bank 4 nov) +69,50 Sjakko Sandee
     (ovb privé-agenda)
   
Dick Schenkelaars (alt 5 / alt 2) verhinderd 20-22 mei Micha de Beer (alt. alle)    
Jacques Groenewoud (alt. alle)  € 20,-- (bank 1 okt)+69,50 Rob Pickhard    
Frank van Beers (alt 4 / alt 2)   20,-- (bank 25 nov) +69,50   Willems    
Joan Kop € 20,-- (bank 17 sept)+69,50      
€ 20,-- (bank 20 sept) 3 teruggestort 4/3/2011 Ben Schoorl (alt 4 / alt 5) verhinderd    
Hanny Vroomen        
Yvon Aben        
Jeroen de Bakker  € 20,-- (bank 29 sept) +69,50      
         
Zaterdagprogramma + evt één overnachting Geen boeking vooraf nodig via Vincent      
Ingrid Magilsen      
Alinda Boskma        
         
         

NAAR BOVEN

TIPS voor hardlopen op het strand


NAAR BOVEN

Restaurant-alternatieven in Domburg en omgeving

1. Restaurant/strandpaviljoen De Boomerang, Domburg. Voor lunch of diner.
2. Strandpaviljoen Lage Duintjes, OostKapelle.
3. Strandpaviljoen Kaapduin, Dishoek
4. Strandpaviljoen 7 Golven, Domburg
5. Strandpaviljoen De Branding, Zoutelande (dorpswebcam).
6. Strandpaviljoen Oase, Domburg
7. Strandpaviljoen Noordduine, Domburg
8. Restaurant El Fuego, centrum Domburg, als alternatief voor strandpaviljoen

NAAR BOVEN

Webcam Zoutelande vanaf strandpaviljoen De Branding
 

Webcam 3 Domburg/Oost-Kapelle, Strandpaviljoen Lage Duintjes

Voor het actuele beeld van webcam 3 even je pagina verversen.

NAAR BOVEN

 

Last modified: 01-jan-2014