<% @language="vbscript" %>


                                      

LOOPGROEP BLIXEMSNEL 

bullet Nieuwsbrief
bullet REKOEFENINGEN
bullet TRAININGSSCHEMA'S
bulletMARATHONESTAFETTE
bulletUITSLAGEN
bulletTRAILRUNNING
bullet BLESSURE ABC
bulletLEDENPAGINA
bulletLINKS
bulletROUTES
bulletFOTO's
bulletARTIKELEN
bulletGROEPREGELS/TIPS

Best: monitorinstelling 1152 x 864
 ONZE SPONSORS


  TRAININS..      E  
TRAININGSLOKATIE

Aanschotpark bij Opaal/Onyx

      *  *  *  *  *  *

CONTACTPERSONEN

Vincent Vloemans tel. 040 2484255  
Vincent@blixemsnel.nl

Lidmaatschap AtletiekUnie via Hans Willems tel 040 2565068 Hans@blixemsnel.nl
Lees:
ATLETIEK-UNIE
Aanmelden online

      *  *  *  *  *  *

KLEDINGSPONSORS

BASKUUL accountants & belastingadviseurs


HARDLOOPWEEKEND BLIXEMSNEL 2013

Het hardloopweekend van 2013 in Brugge/Knokke was een succes. Het hotel in Brugge, St Christopher's Inn-Bauhaus Hostel 20,-- per persoon per nacht inclusief ontbijt, bleek leuk en charmant, maar de dames konden eigenlijk niet slapen (tot 4:30u) omdat hun 5-persoons kamer boven de zeer gehorige hotelbar/-disco lag. Met 6 lopers en 5 loopsters hebben we ons desondanks uitstekend vermaakt.

Suzanne heeft er een mooi verslag van gemaakt:

Na een lange poging om ons over te halen, gingen Ester en ik een week voor het hardloopweekend toch eindelijk overstag. We konden geen argumenten meer bedenken om onder deelname uit te komen. Een charme- offensief van Vincent, Yvon en Alinda heeft zijn vruchten afgeworpen. En, toen we op vrijdagavond 24 mei eenmaal bij de pizzeria in Brugge waren aangekomen, waren we daar maar wat blij om! De pizza smaakte goed en de sfeer was super. Iedereen die verder mee was op hardloopweekend (Alinda, Yvon, Miriam, Vincent, Joan, Frank, Jacques, Gijs en Sjakko) was in een eerdere editie ook al mee geweest en blikte vol verwachting vooruit naar de dag die ons te wachten stond. Aangekomen bij ons hotel, bleek dat de heren zaterdag uitgeruster aan de start zouden staan dan de dames, die een kamer boven de tot diep in de nacht gezellige bar met feestmuziek hadden. Op de slaapkamer van de dames heerste net zo'n luide feeststemming als in de bar zelf zullen we maar zeggen. De nacht was dus ietwat korter dan gepland voor de meesten. De heren, gentlemen die ze zijn, kwamen wel af en toe poolshoogte nemen, maar op een gegeven moment besloot iedereen om toch maar in bed te duiken. De dames voorzien van oordoppen die door Gijs ter beschikking waren gesteld. Zaterdagochtend, na een lekker ontbijtje en uitvoerige discussie over het dragen van een lange, of toch maar een korte broek, scheen het zonnetje ons voorzichtig tegemoet en gingen we op weg naar Knokke. 's Ochtends hebben we in Knokke een mooi stuk gelopen in en rond natuurgebied het Zwin. We moesten een rivier bedwingen en besloten een eindje op blote voeten te rennen. Een heleboel kwallen maakten dit wat uitdagend, dus gingen de schoenen na een aantal kilometer toch maar weer aan. Toen bleek dat we, vreemd genoeg, de route die Vincent bedacht had, hadden gemist en naar Nederland waren gelopen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling en dus maakten we rechtsomkeert om alsnog de juiste route te zoeken. De terugweg over de rivier werd enkele dames wat makkelijker gemaakt. We werden er overheen gedragen. *Super Frank*. De groep was in meerdere groepjes uiteen gevallen door wat miscommunicatie en het duurde even voor de schaapjes weer herenigd waren. Maar wonder boven wonder vonden we toen wel de route die Vincent bedoeld had en na een heerlijk stuk rennen waarbij we maar één keer bijna werden aangevallen door grote boze geiten (met hoorns!) kwamen we aan bij Surfer's Paradise. De tijd voor een eerste adempauze in hangmat of fat boy met een lekker broodje was aangebroken.

Gijs had 's ochtends zijn enkel geblesseerd en besloot met de tram naar het eindpunt van de middagetappe te gaan. Miriam hield hem gezelschap. De middagetappe ging langs de kust van Knokke naar Blankenberge. Het eerste en laatste deel van de route over het duin en het strand, een deel ook wat verder van de kust verwijderd langs de trambaan waar we Joan naar ons zagen zwaaien, die het een kilometer of wat eerder voor gezien hield. Het waaide aardig hard en het was niet overal even warm, maar ondanks alle ontberingen die zich onderweg voordeden hebben we ons naar Blankenberge gesleept. We vonden een warm plekje in een gezellig café-restaurant aan de boulevard en hebben lekker genoten van het eten en drinken dat ons werd voorgeschoteld. Gijs had genoeg energie verzameld tijdens de tramrit om ons op de ene na de andere mop te trakteren en na de nodige ontspanning zijn we op zoek gegaan naar tramkaartjes en een halte van waaruit we terug zijn gegaan naar Knokke en met een warme kop koffie of thee of iets sterkers, hebben gewacht op Sjakko en Frank die de auto's zijn gaan halen, terwijl de barman Yvon in de maling nam.

Weer terug in Brugge hebben we ons klaar gemaakt voor het (voor-Ester-en-mij-laatste) avondmaal. Bij Ribs & Beers zijn de krachten en de bier-behoeften aangevuld, de deelname-trofeeën verdeeld en toen brak voor Ester en mij het moment aan om met pijn in het hart aan de terugreis te beginnen. De rest van de groep zou zondag nog een minstens zo leuke dag beleven als de zaterdag.

Het was een geweldig hardloopweekend, vol gezelligheid, hardloopkilometers, biertjes en ervaringen. Ik begrijp erg goed waarom er zo'n vaste club hardloopweekend-deelnemers is, want ik ben nu al van plan volgend jaar weer mee te gaan. Het zou hartstikke leuk zijn als er dan ook weer een paar nieuwe hardlopers meegaan. Vincent, bedankt voor de organisatie, alle anderen, thanx voor de gezelligheid!

Suzanne

Zondag (door Vincent)
Na afscheid van Ester en Suzanne zaterdagavond laat (zeg maar zondagochtend vroeg) keerden we terug naar ons hotel voor nog een afzakkertje. We sliepen zoals de nacht ervoor: de heren als rozen, de dames bijna niet door de herrie vanuit de bar. Nadat de dames de volgende ochtend stoom hadden afgeblazen en ontbeten liepen we een mooie route langs/over de stadswal tot we afbogen en dwars door het drukke centrum van Brugge. Vervolgens liepen we min of meer parallel aan de Damse Vaart naar Damme. Daar konden we lekker op een terrasje en met een drankje nagenieten van de route en de inspanning. Omdat de boot terug naar Brugge snel zou vertrekken lieten we de bestelde 'broden gezond' inpakken en kwamen net op tijd bij de Lamme Goedzak aan voor de terugreis. Ook op de boot moest het verloren vocht worden aangevuld. Zie hiervoor de foto's. Terug in Brugge was het nog maar een stukkie naar het hotel en pikten we daar onze tassen op die al ingepakt klaar stonden voor de terugreis .

Voor een foto-impressie:

En een filmpje:


 

bullet Verslag 2012, hardloopweekend Blixemsnel in Egmond e.o. (Verslag 2011, hardloopweekend Blixemsnel in Domburg e.o.)
bullet

Weekendprogramma

bullet

Deelnemersoverzicht

bullet

Webcams / weer

bullet

Restaurant-alternatieven

bullet  

WEEKENDPROGRAMMA

Om ook van strand en zee te kunnen genieten zag het weekendprogramma er zo uit:

Vrijdag laat namiddag:
aankomst in Brugge, spullen gedumpt + terrasje pakken.
Restaurant Riva del Sole was gereserveerd om 20:30u en iedereen was op tijd aanwezig.
Afzakkertje rond middernacht in het hotel.

Zaterdag:
Na ontbijt naar Knokke per auto, naar/nabij het Surfers Paradise, ca. 13,5km route door Het Zwin gelopen + lunch bij Surfers Paradise nadat we eerst buiten hadden gechilled in de lounchekussens en hangmatten.
Chill time with hotspring on the beach
s Middags zuidwestwaarts over het strand naar Blankenberge (15,5km). Terrasje(s). Retour Knokke per kusttram.
Per auto terug naar hotel in Brugge + douchen
Charmant restaurantje in Brugge Ribs n Beer met weer afzakkertje(s) in het hotel.

Zondag:
Na ontbijt een looproute vanuit het hotel: rondje langs de rivier om de stad, en vervolgens dwars door de stad naar Damme (12,5km). Lunch + ...... en terug per boot naar Brugge.
Inpakken en naar huis.

Zwinroute, zaterdagochtend, 13,8km:

...
Zwinroute Knokke weergeven op een grotere kaart

Zaterdagmiddag-kustroute, 19/23km, inkortbaar tot 15km:
...
Knokke zaterdagmiddagroute, inkortbaar weergeven op een grotere kaart

Zondagochtendroute, 12,7km (met de boot terug van Damme naar Brugge):
...
Van Knokke naar Damme, 12,7 km def. weergeven op een grotere kaart

Naar boven

DEELNEMERS

DEELNEMERS 2013 GERESERVEERDE PLEK + BETAALD DEELNEMERS 2012  
Vincent 45,--  (11 jan 2013) Vincent Vloemans  
Frank van Beers € 45,--  (15 jan 2013) Frank van Beers  
Gijs van Gent € 45,--  (21 jan 2013) Gijs van Gent  
____Nils verhinderd Nils Erkamp
Jacques Groenewoud € 45,--  (16 jan 2013) Jacques Groenewoud  
Joan Kop € 45,--  (15 jan 2013) Joan Kop  
    Hans Verhoeven  
Miriam Meulenberg € 45,--  (22 jan 2013) Miriam Meulenberg  
Alinda Lambregts € 45,--  (14 mei 2013) Alinda Lambregts  
Yvon Aben € 45,--  (06 feb 2013) Yvon Aben  
____Jeroen verhinderd   Jeroen de Bakker  
  Sandee 45,--  ( 03 mei 2013)    
Suzanne Roghair 1 nacht € 22,50  ( ca 20 mei 2013)    
Moreno 1 nacht € 22,50  ( ca 20 mei 2013)    
       

 

WEBCAMS

Zie het strand + weerssituatie bij Surfers Paradise in Knokke-Heist: webcam
Zie hier de Markt in Brugge: webcam

Naar boven

RESTAURANT-ALTERNATIEVEN

1. Restaurant PortoRomano, Brugge

2. Bierbrasserie Cambrinus, Brugge

3. Restaurant Riva del Sole, Brugge. Gereserveerd, 24/5, 11p, 20:30u, 003250343330

4. Restaurant de Wijngaert, Brugge

5. Restaurant Marieke van Brugghe, Brugge

6. Restaurant Mozarthuys, Brugge

En nog enkele alternatieven die Sjakko heeft aangeleverd:

7. Restaurant Portobello Sul Mare, Blankenberge

8. Restaurant 't Groote Huys, Oostende

9. Ribs 'n Beer, Brugge. Reservering 25/5 11p, 21:30u, 003250707677

10. Restaurant Pro Deo, Brugge

11. Restaurant Reliva, Brugge

Naar boven

 

Last modified: 01-jan-2014