HARDLOOPWEEKEND
 Home NIEUWS LINKS FOTO'S Marathonestafette ACHTERGRONDINFO                                     

LOOPGROEP BLIXEMSNEL 

bullet Nieuwsbrief
bullet REKOEFENINGEN
bullet TRAININGSSCHEMA'S
bulletMARATHONESTAFETTE
bulletUITSLAGEN
bulletTRAILRUNNING
bullet BLESSURE ABC
bulletLEDENPAGINA
bulletLINKS
bulletROUTES
bulletFOTO's
bulletARTIKELEN
bulletGROEPREGELS/TIPS

Best: monitorinstelling 1152 x 864
 ONZE SPONSORS


  TRAININS..      E  
TRAININGSLOKATIE

Aanschotpark bij Opaal/Onyx

      *  *  *  *  *  *

CONTACTPERSONEN

Vincent Vloemans tel. 040 2484255  
Vincent@blixemsnel.nl

Lidmaatschap AtletiekUnie via Hans Willems tel 040 2565068 Hans@blixemsnel.nl
Lees:
ATLETIEK-UNIE
Aanmelden online

      *  *  *  *  *  *

KLEDINGSPONSORS

BASKUUL accountants & belastingadviseurs


HARDLOOPWEEKEND BLIXEMSNEL 2014

De lopers die aan het hardloopweekend in mei 2014 in Heemskerk hebben deelgenomen, waren razend enthousiast en kijken al weer halsreikend vooruit naar het weekend van 2015, rond Noordwijk misschien. Het in Heemskerk geboekte hotel was het kasteel hieronder van Stayokay ~ 15,-- per persoon per nacht inclusief ontbijtbuffet. We hadden een zes- en een achtpersoonskamer.


VERSLAG

Op vrijdag namiddag arriveerden als eersten Jacques, Frank, Gijs, Sjakko en Vincent. Na de kamers te hebben geïnspecteerd en de sleutels te hebben geregeld ook voor de rest, gingen zij Heemskerk-centrum opzoeken. Laat nou het terras van café Het Dorrup waarop zij neerstreken precies één jaar bestaan en daarom bij het bier een gratis bitterballengarnituur aanboden. Het was goed toeven in het zonnetje. We gingen terug naar het kasteelterrein en vertrokken naar het gereserveerde strandpaviljoen Aloha in Wijk aan Zee voor het diner, na een aperitiefje op het terras. We kwamen onderweg ook Roland, Monique, Rob, Marian en Marco tegen, en bij het bestellen van het aperiatief arriveerden ook Miriam, Alinda en Yvon die thuis de nodige zaken nog hadden af te ronden. Aan het eind van het diner kwam ook Nils binnen, na een lange werkdag. Zo konden we compleet naar het kasteel voor nog een afzakkertje.

Op zaterdagochtend genoten we langzaam wakker wordend van het heerlijke ontbijtbuffet waarna we per auto naar het startpunt Santpoort-zuid reden voor de route van die dag in het gebied Zuid-Kennemerduinen. De beoogde route liepen we de eerste paar honderd meter. Via wat improvisatie bereikten we wel het doel, strandpaviljoen Parnassia. Deze tent is heel bekend, maar bleek toch een beetje vergane glorie. Omdat het ook nog wat vroeg was voor al een lunch liepen we na koffie door over het strand naar Bloemendaal. Vanaf daar liepen we een korter of langere lus tot Egmond aan Zee en eindigden we op het terras van Bloomingdale. Luxe tent met snelle boys die met champagnekoeler op het terras zaten, terwijl wij daar met de benen op tafel luidruchtig zaten uit te dampen. Achter de glazen schermen was het goed uit te houden in een beetje zonnetje tussen de wolken door. De luxe stokbroden gezond gingen er goed in. Voor de lunch hadden we 16,8km gelopen, waarna we nog maar 11km hoefden te lopen om weer bij de auto's uit te komen. Onderweg zagen we nog wat wilde paarden in het duinbied en wat leuke meertjes. Na het douchen dronken we wat lekkere witbiertjes weg op het binnenplein van het kasteel. Omdat de schone glazen op een gegeven moment op waren, werd het bier in grotere glazen van 0,5L geschonken. Die kleinere glazen hebben wij natuurlijk wijselijk achter een muurtje verstopt! Toen de zon op het binnenplein weg was, namen we er nog een paar in de voortuin.

We kwamen al om 19:30u in plaats van 20:30u aan bij Grandcafé Van Ruysdael in het centrum van Heemskerk, maar onze tafel stond al klaar. Bleek dè tent te zijn in Heemskerk, want zat binnen en buiten hartstikke vol terwijl andere restaurantjes er wat uitgestorven uitzagen. Goeie keus dus, en dat bleek ook wel uit de sfeer en het smakelijke eten. Werd een gezellige avond op het buitenterras dat lekker bijgewarmd werd door wat heaters. Daarna uiteraard weer een afzakkertje(s) in de kasteelbar en de volgende ochtend gewoon op tijd weer op.

Zondagochtend liepen we na het ontbijt vanuit het kasteel via de Patatoloog naar het duingebied. Uiteraard waren we in het duingebied al heel snel de beoogde route kwijt en liepen we op de gok in de goeie richting. Onderweg kwamen we een toren op een heuvel tegen die we beklommen en van waaraf we een enorm uitzicht over de wijde omgeving hadden. Uiteraard met de onvermijdelijk 'Hoogovens' ook zichtbaar in de verte. We liepen precies 10km naar zo'n beetje het enige strandpaviljoen de Vrijheit. Heerlijk in het zonnetje 'geluncht' met appelgebak. De terugweg bleek zonder verdwaalacties maar 7,6km te zijn, zodat het weekendtotaal op 45,4km uitkwam (en iets minder voor sommigen die een korter lusje hadden gelopen of met elkaar de begeleidende fiets hadden gedeeld). Sommigen bleven 's middags nog even hangen in de kasteeltuin voor ...... een concert, terwijl sommigen na de groepsfoto op huis aan gingen. Iedereen was weer enthousiast over het weekend, ook de nieuwelingen, zodat een en ander in 2015 wel weer zal worden herhaald, vanuit een andere standplaats (mogelijk Stayokay Noordwijk).
 

Van Hardloopweekend 2014 Heemskerk
bullet Verslag 2014, hardloopweekend Blixemsnel in Heemskerk (Verslag 2013 Brugge-Knokke, Verslag 2012 Egmond, Verslag 2011, Domburg)
bullet

Weekendprogramma

bullet

Deelnemersoverzicht

bullet

Webcams / weer

bullet

Restaurant-alternatieven

bullet  

Als opwarmertje zie je hier de foto's van het weekend van vorig jaar:

WEEKENDPROGRAMMA

Om ook van strand en zee te kunnen genieten zou een weekendprogramma er zo uit kunnen zien:

Vrijdag laat namiddag:
aankomst in Heemskerk, spullen dumpen + terrasje pakken.
Restaurant opzoeken, waarschijnlijk in het stadje of in een strandpaviljoen.
Avondleven beleven.

Zaterdag:
Na ontbijt naar het strand lopen + picknicklunch op het strand.
s Middags de andere kant op over het strand.
douchen


Charmant restaurantje in Heemskerk of in een strandpaviljoen.

Zondag:
Na ontbijt een looproute vanuit het hotel of na een kort autoritje: rondje langs het water.
•Lunchhap.
Douchen, inpakken.
Rond 15:30u vertrek naar Eindhoven.
 

Hier is dan de eerste aanzet voor de 3 routes:

Op zaterdagochtend en -middag(met start bij station Santpoort, rechtsbovenin, en uitgebreide lunchpauze bij 5,5km-punt aan zee)(op Mapmyrun: www.mapmyrun.com/routes/fullscreen/342375477 ):
Er is ook zo maar een alternatieve, ook mooie route terug vanuit strandpaviljoen Parnassia - een must schijnt - denkbaar die iets noordelijker leidt, en iets bosrijker, en iets korter helaas (op Mapmyrun: www.mapmyrun.com/routes/fullscreen/342387197 ). Maar in de praktijk valt dat laatste altijd wel mee. Haha.

Op zondag kan het programma er zo uit zien:

We lopen vanuit het kasteel naar het strand en dan zuidwaarts naar Wijk aan Zee (op Mapmyrun: www.mapmyrun.com/routes/fullscreen/342745353 ). Hier een stop bij strandpaviljoen Aloha Beach, en chillen op of aan het strand, en eventueel de pier nog helemaal oplopen (al dan niet hard):

Alleen hoe dan zondagmiddag weer terug te komen?
Ik dacht aan een leuke overtocht over het Noordzeekanaal (zie witte streepjeslijn), vervolgens langs de pittoreske haven met verse viszaakjes slenteren (Halkade), door het centrum slenteren en met de pont overvaren naar Velsen-zuid (streepjeslijn bij woord 'Stationsweg'). Dan is het nog maar 6km hardlopen naar ons kasteel (op Mapmyrun: www.mapmyrun.com/routes/fullscreen/342754271 ):

Uiteraard kunnen dit plan en deze routes nog wijzigen. In ieder geval ligt er nu iets om over te denken en aan te schaven. Suggesties zijn welkom.

Naar boven

DEELNEMERS

DEELNEMERS 2014 GERESERVEERDE PLEK + BETAALD DEELNEMERS 2013  
Vincent 28,--  (19 juni 2013) Vincent Vloemans  
Frank van Beers € 28,--  (06 jan 2014) Frank van Beers  
Gijs van Gent € 28,--   (06 jan 2014) Gijs van Gent  
Jacques Groenewoud € 28,--   (06 jan 2014) Jacques Groenewoud  
Joan Kop herstellend, gaat niet mee Joan Kop  
Miriam Meulenberg € 28,--   (13 jan 2014) Miriam Meulenberg  
Alinda Lambregts € 28,--   (06 jan 2014) Alinda Lambregts  
Yvon Aben 28,--   (08 jan 2014) Yvon Aben  
Sjakko Sandee € 28,--   (06 jan 2014) Sjakko Sandee  
Suzanne Roghair € --,-- nee, onvoldoende hersteld Suzanne Roghair  
Ester Moreno € --,-- nee i.v.m. blessure Ester Moreno  
Nils Erkamp € 28,--   (06 jan 2014)    
Roland Sleegers € 28,--   (15 jan 2014)    
Monique Sleegers

€ 28,--   (15 jan 2014)

   
Rob Pickhard € 28,--   (14 jan 2014)    
Marian Pickhard € 28,--   (14 jan 2014)    
Marco van Hannen € 28,--   (20 feb 2014)    
Jeroen de Bakker € --,--  (juni 2013) nee    
Milan Babin (via FB) Misschien    
René van Os (via FB) Misschien    
Ingrid Magilsen (via FB) Misschien    
Marcel Timmermans (via FB) Misschien    
       
       
       

 

WEBCAMS

Zie het strand + weerssituatie bij : webcam Egmond (is in de buurt)
Zie hier : diverse webcams in de buurt

Naar boven

RESTAURANT-ALTERNATIEVEN

- Bij de Buurvrouw, op zaterdagavond, in Heemskerk

- Strandpaviljoen Timboektoe, op vrijdagavond, Wijk aan Zee

- Aloha Beach, Velsen-noord voor lunch

- Beach Inn, IJmuiden-zuid

Naar boven

 

Last modified: 01-jan-2014